Belysning

BAKLJUS AV HÖG KVALITÉ

Vi erbjuder ett brett utbud av baklampor med flera olika funktioner och formgivningar. Vi har anpassade bakljus till flera olika ändamål, bland annat till släpvagnar. Bakljusen är flerfunktionella och finns med allt från en till sex funktioner i en och samma lampa.

 


NÄR ANVÄNDS BAKLJUS?

Baklyktor monteras baktill på ett fordon, vanligtvis på en lastbil, ett släp eller en trailer. Ett fordon behöver ha minst två baklyktor och det är viktigt att belysningen fungerar på både höger och vänster sida för att inte utgöra en trafikfara.

Baklampor har en viktig säkerhetsfunktion och är lagstadgad på alla bilar, lastbilar och andra fordon.

Baklampor har i uppgift att upplysa om ditt fordons position och riktning för andra trafikanter. De är ofta utrustade med flera funktioner som bromsljus, backljus och blinkers och funktionerna kombineras ofta med varandra.

 

ÄR DU UTE EFTER BAKLAMPOR TILL DITT FORDON/SLÄP?

LED Bakljus är inte bara snygga att titta på utan också multifunktionella med olika funktioner kombinerade och dessutom E-godkända. Vi erbjuder också en-funktionslampor där en lampa har en funktion som till exempel bakljus.

 

BAKLJUS TILL SLÄP-FORDON

FIMAB har ett brett sortiment av LED-bakljus till ett bra pris, som passar både bilar, släpvagnar, lastbilar, arbetsfordon och övriga fordon.
Baklyktorna är antingen anpassade för 12V eller 24V eller i ett helt spann som till exempel 9-36V.

Bakljusen är också en viktig del av fordonets design och kommer i olika stilar för att matcha fordonets utseende och stil.

 

LED VS HALOGEN

Idag blir det allt vanligare att LED-teknik används i bakljus. LED-lampor är enkla, hållbara och har en lång livslängd, ofta över ett decennium. Det räcker för att klara hela livslängden för många fordon, vilket innebär att du kanske aldrig behöver byta ut LED-lampor.

Jämfört med annan belysning som först omvandlar elektrisk energi till värme och sedan ljus, omvandlar LED elektrisk kraft direkt till ljus.
Vilket skapar en effektiv ljusgenerering och mindre slöseri med el.

Halogenlampor är en typ av glödlampa som använder halogengas för att öka ljuseffekten. De är kända för sin ljuskvalitet och långa livslängd jämfört med vanliga glödlampor. Du kan identifiera halogenlampor på ett fordon på grund av den gula färgen.
Lamporna ger mjukt ljus och bra sikt.

Halogen är oftast billigare än LED men kräver byte av halogenglödlampor.

 

 

 

fimab_logo

Vi har flyttat!

Nu hittar ni oss på nya adressen:
Ånghammargatan 6B, 721 33 Västerås