Stängttill Tisdag kl. 06:30

(Lunchstängt 11:30-12:00)

Reservdelar

Reservdelar

Vi har ett brett utbud av resevdelar till släpvagnar upp till 3,5 ton och arbetar endast med originaldelar. Här hittar du lite kort information om belysning/bromsar och axel.

Våra produkter är kända för sin långa livslängd, men om något skulle gå sönder erbjuder vi enkel tillgång till ersättningsdelar.

Välj originaldelar alltid! Pruta aldrig på kvalitén – för din och andras säkerhet.

Belysning

Bakljus av hög kvalité

Vi erbjuder ett brett utbud av baklampor med flera olika funktioner och formgivningar. Vi har anpassade bakljus till flera olika ändamål, bland annat till släpvagnar. Bakljusen är flerfunktionella och finns med allt från en till sex funktioner i en och samma lykta.

LED Bakljus är inte bara snygga att titta på utan också multifunktionella med olika funktioner kombinerade och dessutom E-godkända. Vi erbjuder också en-funktionslampor där en lampa har en funktion som till exempel bakljus.

FIMAB har ett brett sortiment av LED-bakljus till ett bra pris, som passar både bilar, släpvagnar, lastbilar, arbetsfordon och övriga fordon.

Baklyktorna är antingen anpassade för 12V eller 24V eller i ett helt spann som till exempel 9-36V. Bakljusen är också en viktig del av fordonets design och kommer i olika stilar för att matcha fordonets utseende och stil.

När används bakljus?

Baklyktor monteras baktill på ett fordon, vanligtvis på en lastbil, ett släp eller en trailer. Ett fordon behöver ha minst två baklyktor och det är viktigt att belysningen fungerar på både höger och vänster sida för att inte utgöra en trafikfara.

Baklampor har en viktig säkerhetsfunktion och är lagstadgad på alla bilar, lastbilar och andra fordon.

Baklampor har i uppgift att upplysa om ditt fordons position och riktning för andra trafikanter. De är ofta utrustade med flera funktioner som bromsljus, backljus och blinkers och funktionerna kombineras ofta med varandra.

LED

Används allt vanligare i bakljus.

Enkla, hållbara och har lång livslängd (ofta över ett decennium).

Kräver sällan byte under fordonets livslängd.

Omvandlar elektrisk kraft direkt till ljus, vilket skapar effektiv ljusgenerering.

Mindre slöseri med el jämfört med andra belysningstyper.

Halogen

Använder halogengas för att öka ljuseffekten.

Kända för ljuskvaliteten och relativt lång livslängd jämfört med vanliga glödlampor.

Ger mjukt ljus och bra sikt.

Vanligtvis billigare än LED.

Kräver byte av halogenglödlampor under sin livslängd.

Bromsar

FIMAB Släpvagnar har ett brett sortiment av bromsbackar samt övriga delar till bromssystemet. Kika in hos oss i fysisk butik.

Hur fungerar hjulbromsen?

Bromssystemet på en släpvagn består av tre delar:

Påskjutsbroms

Bromsöverföring

Hjulbroms

Underhåll av hjulbromsen:

Kontroll och genomgång av bromsar rekommenderas att göras 1 gång om året (servicekontroll), detta kan behöva göras oftare vid behov också. Bromsarna behöver rengöring och smörjning av rörliga delar.

När 2mm eller mindre består av bromsbeläggsytan bör man byta ut bromsbackarna. Hur ofta man behöver byta bromsbackar beror helt på hur mycket man använder släpvagnen, hur man lastar och hur mycket man kontrollerar och underhåller.

Axel

Släpvagnsaxel

Dessa kan i vissa fall behöva komma att bytas, det kan vara rostangrepp/skada.
Ibland kan det vara billigare att byta axel än att renovera upp bromsarna och allt dess innehåll innanför trumman. Att identifiera vilken axel du har, oftast finns det en typ-skylt på axel, nedan har du information vilka mått som är bra att ha + reg-nr. 

Nedan hittar du ett formulär att fylla i, därefter kan vi hjälpa dig, du är välkommen med ditt släp om du önskar att vi tar måtten.

Vill du ha hjälp med släpval, eller lite tips inför besiktningen?

Inga frågor är för små eller stora för oss!

Kontakta oss

Hej! Kan vi hjälpa dig med något?

Fyll i vårt kontaktformulär så hör vi av oss!

Cookies

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.